Bo czĹowiek gĹupi jest tak bez przyczyny
Zawsze mnie to zastanawialo, czy można usunąc zaklęciem skutki upojenia alkoholowego. I czy można jakims zaklęciem zwiększyć/zmniejszyć ilosc % w trunku (np. zwiekszenie % w piwie, bez zmiany jego smaku)
*facepalm*
A tak na serio, to sądzę, że neutralizacja trucizny usuwa upojenie, zostawiając kaca.
Neutralizacja trucizny usuwa i stan upojenia i kaca Bo kac to zatrucie.
A jak z prądem ?:>
Da radę zwiększyć prąd? xD
*modli się z nadzieją w głosie*
A nie ma możliwości zwiększenia % w napoju alkoholowym? np. (tu zupełnie przypadkowe liczby) z piwa 12% zrobić piwo 24%?
Pomijając fakt, że takie piwo byłoby niesmaczne... /nawet 9% jest zbyt mocne/, to nie ma oficjalnych zaklęć pozwalających na to. Nieoficjalnych zaś nie znam Procedury alchemiczne również musiałyby być oceniane przez MG.
24% to już nie piwo (nie myl ekstraktu z zawartością alko max alko kiedyś było 7,5% teraz chyba zjechali ~6,5% - mowa o piwie)
Ja tam ostatnio widziałem zapowiedź sprzedaży piwa 32% za marne 30 funtów za butelkę Ale biorąc pod uwagę metodę uzyskania tego, to faktycznie raczej można nazwać ekstraktem z piwa. http://www.vimeo.com/7812379
A co do zaklęć, to oficjalne są. Ot ta sztuczka lodowa, dzięki której można zmrozić wodę w alkoholu, a potem przelać do innego naczynia sam alkohol.
CytatDa się wzmocnić bardziej, ale powyżej 96% alkohol działa jak kwas siarkowy
Nie wiem kto Cie chemii uczył... Z chęcią dowiem się skąd masz takie informacje (a przyczyna tego, iż alkohol etylowy ma stężenie 95.6% jest troche inne niż to, że niby jest żrący...).
Duergary... niewrażliwość na trucizny... nigdy się nie upiją i nie będą mieli kaca. ^^
CytatNie wiem kto Cie chemii uczył... Z chęcią dowiem się skąd masz takie informacje (a przyczyna tego, iż alkohol etylowy ma stężenie 95.6% jest troche inne niż to, że niby jest żrący...).
Alkohol nie jest żrący dokładnie tak - po prostu powyżej 96% pochłania wodę by osiągnąć odpowiedni - doprowadzi do pozbawienia tkanki wody... co w efekcie prowadzi do jej wysuszenia i zabicia /kwas siarkowy również jest silnie higroskopijny/. Nie chodzi tu o same właściwości alkoholu, jako substancji żrącej.
Okej. Najpierw destylujemy, potem nadajemy smak piwa kuglarstwem (można przyprawić obiekt)... Działa godzinę, ale jest!
Życzenie, polimorfowanie dowolnego obiektu, lub ograniczone życzenie na pewno to potrafią. Czyli polimorfujemy wodę w piwie w alkohol. Genialne, nie?]
PS. Morrie, czemu masz wersje gry 1.22?
więc po kiego destylować? można nadać smak piwa czystemu spirowi
(Pisałem, że liczby są przypadkowe).
Jesteście pewni, ze nie da się w magiczny sposób zwiększyć ilości % w ,,soczkach"?
W takim razie, nici z sytuacji takich jak siedzenie w karczmie i zwiekszanie %, by w powolny, lecz efektowny sposób pozbyć się pewnych osób
można dosypać jakieś proszki / dolać mix
Oczywiście, że da się zaklęciem zwiększyć stężenie alkoholu w roztworze. Kwestia opracowania odpowiedniego zaklęcia. Bo rzecz jasna w oficjalnych podręcznikach takiego nie ma, są za to zasady tworzenia nowych zaklęć. I tutaj ograniczony jesteś tylko przez zbalansowanie mechaniki, wyobraźnię i opinię MG. Mechaniki to zaklęcie raczej nie naruszy, więc jeśli chcesz zastosować coś takiego na sesji, pogadaj z MG (chyba że sam nim jesteś), a jeśli na Aeris - popytaj DMów, czy Twoja postać mogłaby opracować odpowiedni czar.
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL