Bo czĹowiek gĹupi jest tak bez przyczyny
Witam
Mam mały problem z grą.
Gram wojownikiem którego połaczyłem z czarnoksiężnikiem
Wojownik ma 2 lewel a czrnoksięznik 3.
Nie wiem co zrobić aby móc uczyc sie czarów z drugiego poziomu.
Nie pisało nic aby dodawac do charyzmy albo mądrości więc to olałem i mam standardowo 10 i10
Czy jest to tego wina ??
Czarnoksieznik opiera czary na charyzmie... Pozatym 2gi poziom czarów u czarnoksieznika zdobywasz pozniej
Hm.. Inwokacje czarnoksiężnika są z tego co wiem zależne od charyzmy (16 wystarczy by rzucać wszystkie inwokacje, jakie jest w stanie zapamiętać..aż 9 zdaje się ), natomiast trafienie "czaru" zależne jest od rzutu na zręczność.. Czy to się przypadkiem nie pojawiło juz na forum ?
EDITED: No,. kolega mnie wyprzedził ^^ Za wolno piszę posty
Czarnoksiężnika zasadniczo nie powinno sie z niczym łączyć, bo jego umiejetnosci (ktore rosna wraz z levelem, a nie dochodzą nowe) nie sa przydatne jesli nie osiagnie sie maxymalnego levelu... Generalnie nie opłaca się...
No i jego czary opieraja sie na charyzmie, a ich efekt (tzn. czy udalo ci sie czy nie) na zręczności... wiec jesli juz ich połączyłeś to wybierz atut finezja w walce, nie dawaj nic w siłe, tylko w charyzme i zręczność... no ale pewnie i tak juz za późno, bo jak zaczales jako wojownik to masz duzo w siłke wpakowaną i w tej chwili czaroksiężnik staje sie dla ciebie bezużyteczny...
I'm Sorry... Life Is Brutal And Full Of Zasadzkas.
Nergal warto go laczyl ale w proporcjach 16czarnoksieznik/x innej klasy np wojownika badz boskiego chempiona (16 poziom czarnoksieznika daje ci jedna inwokacje 4tego poziomu co tak naprawde wystarcza bo nie ma na 4tym poziomie wyboru naprawde dobrych umiejetnosci przynajmniej wedlug mnie) czyli w ten sposób mozesz zrobic z 3ataków na runde ktore daje czarnoksieznik - 4 A co do inwokacji to do rzucania inwokacji 4tego poziomu wystarcza 14charyzmy ale zeby laczyc je to trzeba juz wiecej np gdy polaczymy moc 1poziomu i 4tego to musimy miec 15charyzmy gdy 4 z 4tego to 18... Przynajmniej tak to zrozumialem
Nie. Liczy się najwyższy z odpowiedników poziomu czarów, czy to jest samo niesamowite uderzenie, inwokacja czy dodana do niej esencja.
nie wiem jak jest po pathu ale przed mozna bylo miec 6 chryzmy i miec dostep do wszystkich inwokacji charyzma zwiekszala tylko ST danej inwokacji
Jak nie uzywa magi mistycznej ??
Wziołem go własnie dlatego ??
Używa ale nie poprzez zaklęcia. Nie ma dostęp do klas prestiżowych, które wymagają odpowiednich poziomów czarującego lub znajomości zaklęc magii wtajemniczeń.
Qude a ja chciałem zrobic sobie mistycznego wojownika tak się chyba nazywa to połaczenie maga z wojownikiem
jesli chcesz mago wojownika to polecam na zrecznosc elfa ksiezycowego / czlowieka 5czarodzieja/7niesamowitego rycerza/7szermierza/1 lotrzyka (badz kaplana jesli powerbuild bierzemy sfery ziemi (mocna budowa atut dodatkowy) i oszustw (finta atut dodatkowy) W ten sposób mamy 16bazowej premi (+7niesawity rycerz +7szermierz +2czarodziej=16) i czary 5/6poziomowe mistyczne (tylko na pierwszym poziomie niesamowitego rycerza nie dostajemy czarów), premia do KP z intelektu. Minusem jest brak jakiejkolwiek zbroi i ograniczenie do rapiera/krótkiego miecza/sztyletu ;p
Nigdy sie nie naucze tego systemu.
Za duzo grałem w gothica i obliviona
Strasznie skomplikowana ta gra .
Zrob sobie Czarnoksieznikowojownikorozbrajaczopulapkootwieraczozamkoknockdownujacoheadshotujacego rangera na krytykach.
Mam juz 5 lewel czarnoksieżnika i 4 wojownika.
Dalej nie moge mieć czarów 2 poziomu co jest grane ??
Czy jest jakaś możliwość np kody aby zrobić sobie postac na 9 lewlu i grać od tego momentu co teraz jestem ??
Dopiero na 6tym poziomie czarnoksieznika mzoesz rzucac inwokacje 2giego poziomiu... Na 11 3ciego na 16tym 4tego
Edit
Moj bład
Inwokacje, nie czary... ja was proszę.
Bo później przychodzą tacy i pytają się dlaczego nie mogą być np. mistycznym łucznikiem.
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL