ďťż
redukcja obrażeń


Bo człowiek głupi jest tak bez przyczyny

nie jestem pewien czy dobry dział itp..

zrobiłem na probe barba na 7lvl (redukcja obrażeń /1)
wziąłem mu atut większej żywotności (dodatkowe /1)
ubrałem w adamantowy napierśnik (redukcja /2)

pytanie czy redukcje z klasy powinny się sumować z ta z adamantu? czyli powinno być /4?
dodam że w vordanie redukuje tylko 2pkt.


nie sumuje się (w nwn2). i pewnie się nie da tego naprawić...
zostaje zatem oszustwo przy pomocy toola i wklepanie redukcji /4 na zbroje ;/
CytatJeśli istota posiada redukcję obrażeń wynikającą z więcej niż jednego źródła, dwie jej formy nie kumulują się ze sobą. Zamiast tego korzysta ona z działania najlepszej z nich w danej sytuacji.
Tak rzecze SRD do edycji 3.5.


chodziło o grę i wyciąganie redukcji ... papierzane zasady w tej chwili pomijam (inaczej wrzuciłbym to do działu DnD )
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • latwa-kasiora.pev.pl